De hypotheekrente

Van iedere hypotheek worden de lasten voor een belangrijk deel bepaald door de rente die door de bank berekend wordt. En die kan per dag wisselen. Daarom kan het beslist verstandig zijn te kiezen voor een vast rentecontract. Want dat geeft rust.

Maar ja, wanneer is het dan tijd de offerte aan te vragen? En ook, wanneer is het tijd de rente 'vast te zetten'? 

Om je wat verder te helpen vind je daarom hiernaast wat meer keuzes.

Een overzicht van de huidige rentes.

We beschikken over een overzicht van bijna alle rentes die in Nederland gebruikt worden. En dus ook van bijna alle banken.  Of die rentes ook op jouw hypotheek van toepassing zijn kunnen we op dit moment natuurlijk nog niet zeggen. Maar het geeft wel een goed beeld van de mogelijkheden.

De renteverwachting

De uiteindelijke hypotheekrente is afhankelijk van veel factoren. De belangrijkste indicatoren zijn de rentes die op de kapitaalmarkt worden berekend. Op basis daarvan kunnen we vrij nauwkeurig nagaan waar het met de rente naartoe gaat.

Rentealert

Wanneer je op dit moment gewoon nog even helemaal geen keuzes kunt of wilt maken, maak dan gebruik van Rentealert. Dan houden we je keurig op de hoogte wat de rente aan het doen is. Gewoon even bij ons aanvragen, dan doen we dat kosteloos voor je.